onsdag, juni 11, 2008

The Man Booker Prize

Bilden är lånad från SvD

Bookerpriset firar 40-års jubileum och i samband med det ska en Tidernas Bookervinnare utses. Bland de sex nominerade är Pat Barkers The Ghost Road, Peter Careys Oscar & Lucinda, JM Coetzees Onåd, JG Farrells The Siege of Krishnapur, Nadine Gordimers The Conservationist och Salman Rushdies Midnattsbarn. Man kan rösta på The Man Booker Prize hemsida, på biblioteken och i bokhandlar.

Jag skulle gärna vilja rösta, men har tyvärr bara läst en enda av de nominerade böckerna - JM Coetzees Onåd. Men å andra sidan är Onåd en i alla avseenden mästärlig roman, så jag kanske röstar på den fast jag inte kan jämföra den med de andra.

Men oss emellan: Jag saknar Berättelsen om Pi av Yann Martel. Den skulle jag personligen vilja nominera. Den fick Bookerpriset 2002.
Vilken Bookervinnare saknar du bland de nominerade?