tisdag, april 08, 2008

Ett Selma-test & annat smått och gott

Selma Lagerlöf 1858-1940Vad vet du om Selma Lagerlöf som skulle fylla 150 år i år? Testa dina kunskaper om henne genom att svara på 10 frågor. Jag fick 7 rätt av 10 - så där, tycker jag. Vad fick du?

I samband med 150-års jubileet arrangeras två utställningar i Stockholm. Den första på Kungliga biblioteket där man bland annat kan beskåda originalmanuskriptet till Gösta Berlings saga och den andra på Postmuseet. Där ställs ut ett stort antal brev som Selma fick eller skrev till andra personer, många av dem kända kulturpersonligheter under hennes samtid. Det finns hela 40 000 brev adresserade till Selma som ligger sparade till eftervärlden. Imponerande mängd, tycker jag.

För alla som vill hålla sig uppdaterade om vad som händer i vårt avlånga land i samband med firandet av Selma Lagerlöf kan jag rekommendera hemsidan Selma Lagerlöf 150 år.

Hur är det med läsningen? Har du läst "din" Selma?

4 kommentarer:

Anna sa...

Kul tips! Testet fick mig dock att inse att jag borde läsa min Selma lite bättre!

Kerstin sa...

Vilol du vara med på ett Pocketutbyte?

Hör av dig i så fall!

http://designk.blogspot.com/2008/04/pocketutbyte.html

Spectatia sa...

Verkar ha läst precis lika mycket Selma som du, för jag fick också 7 av 10. :-)

Ivana Eklund sa...

Anna: Deppa inte för det ;-)
Spectatia: haha, det förvånar mig inte.