lördag, mars 22, 2008

Det andra målet

Det är en månad sedan jag för första gången öppnade Jonas Karlssons novellsamling Det andra målet och jag har ännu inte läst ut den, är på sidan 63. Förstår ingenting. Det är något konstigt med boken - jag kommer ingenvart med den. Läser några få sidor, lägger ifrån mig den. Kan inte fastna trots att jag hört så mycket positivt om den. Jag kan inte heller säga att jag ogillar den, det är inte det, för jag tycker verkligen att den är rätt läsvärd. Det är något annat som jag just nu inte kan sätta fingret på. Jag och Det andra målet befinner oss antagligen inte på samma vågländ. Därför beslutar jag mig för att ställa undan Karlsson ett tag, sedan ska han få en ny chans. Eller jag ska få en ny chans av honom, det kan också hända. Man ska aldrig säga aldrig.