söndag, mars 23, 2008

Skärpningsdax

Bäst att ta tjuren vid hornen, sägs det, och det var precis vad jag gjorde idag. Ikläd min Kafka-tröja tömde jag skönlitteraturbokhyllan på samtliga böcker, torkade den ren från damm innan jag ställde tillbaka böckerna prydligt sorterade i alfabetisk ordning. Pocket för sig och inbundna för sig, naturligtvis. Hur länge kommer ordningen att hålla? Hm, en ytterst svår fråga....


En papperskasse modell större med diverse bortsorterade romaner ska till Myrorna och högen med diktsamlingar (ca 1 meter) som inte längre rymdes i den aktuella hyllan fick flyttas till ett annat rum och en annan hylla (läs: de lades osorterade i dubbla rader utom daglig synhåll) i väntan på ytterligare bearbetning.


Det här med bokförvaring får bli vårens stora projekt här hemma, det är alltmer uppenbart. Ett par idéer skådade dagens ljus idag och vi kom så långt i spånandet att vi bläddrade i IKEA-katalogen och sprang runt i huset med måttstocken i högsta hugg. Ska bli kul. Tänk att få ett helt rum som ett bibliotek, med hyllor från golv till tak och runt fönstren. Ett par bekväma fåtöljer, en läslampa med behagligt sken... Oj, nu har jag visst drömt bort mig rejält! Fast vem vet?