torsdag, februari 21, 2008

Veckans trend: Serier

Tecknat har blivit rumsrent, tecknade serier är inte längre endast Kalle Anka. Gårdagens avsnitt av Malous Bokklubb gästades av serietecknarna Johanna Rubin Dranger och Liv Strömqvist, båda aktuella med nya tecknade romaner. Johanna Rubin Dranges bok Fröken Livrädd och karriären - min favorit i klassen "tecknat" - kommer att bli långfilm. Yess! Dessutom öppnas i dagarna hennes utställning på Kulturhuset i Stockholm och då önskar jag för en stund att jag var en nollåtta. Men i mars ska jag till Stockholm och då finns det en viss möjlighet att besöka den. Om den fortfarande pågår. Hoppas det.

Johanna Rubin Dranges nya bok handlar om mammaskapet och heter Alltid redo att dö för mitt barn och utkommer i april. Liv Strömqvists bok heter Einsteins fru och handlar om fruar till kända personer, exempelvis Stalin eller John Lennon. Smakprovet i programmet väckte ett visst sug måste jag säga. För att se intervjun på webben klicka här. Ett måste för alla som gillar Dranger eller Strömqvist.