lördag, februari 09, 2008

Stig Larsson = ett fenomen

Jag måste vara den sista i hela Sverige som inte har läst Stig Larssons deckartrilogi och, ve och fasa, inte har lust att läsa den heller, av olika själ. Trilogin har sålt i ofattbara
2 365 000 exemplar (inklusive pocket och ljudböcker) och betraktas numera som ett fenomen i klass med Da Vinci Koden och Harry Potter. Helt otroligt och mycket imponernade, det måste man ändå säga. Bra jobbat Larsson, synd att du inte kunde uppleva framgången.

Ingen förvånas längre över att Stieg Larsson dominerade bokförsäljningen 2007 och att intresset kvarstår. Vilken bok och vilken svensk författare kommer att upprepa bedriften? Och hur länge kommer det att dröja? En intressant fråga, tycker jag. Och kommer det att bli en deckare då också? Förmodligen. För baksidan av myntet är att smal litteratur får stryka på foten. Allt är på både gott och ont.


4 kommentarer:

Kerstin sa...

Nejdå, du är inte ensam. Jag har inte heller läst dem. Förmodligen kommer jag kanske att göra det nån gång eftersom mina föräldrar har dem i sin bokhylla...

//Kerstin

Ivana Eklund sa...

Skönt att höra, jag trodde att jag var riktigt udda :-)

Spectatia sa...

Inte jag heller! Varken läst eller kommer läsa. Ska vi bilda förening? :-)

Ivana Eklund sa...

Strålande idé! Jag är med. Ska du bli ordförande?