lördag, februari 16, 2008

Library Lovers

Som bokmal och boknörd gillar jag inte bara att handla böcker, jag gillar att låna dem på biblan också, för det går inte att köpa alla böcker jag är sugen på och ha dem hemma i bokhyllan, då skulle det bli väldigt trångt i huset snart. Plus att jag skulle bli ruinerad, helt klart. Därför är det bra att jag kan låna de böcker jag inte kan eller vill äga själv, men likväl vill läsa. Biblioteket är en fantastisk uppfinning, tycker jag! Det är demokrati när den fungerar som bäst. Nu pågår kampanjen Library Lovers för en nationell bibliotekspolitik och jag kan inget annat än att stödja den. Fokus ligger på att “öka det politiska engagemanget för de offentligt finansierade biblioteken”. Jag tycker att det är ett självklart krav. Därför bloggar jag om kampanjen och därför ska jag för 50 kronor beställa lilla paketet med fina kärleksrosa prylar (se bilden nedan). Knappen Librery Lovers kan man få gratis. Vad tycker du om Biblioteket nära dig? Är du också en Library Lover?

(SvD nämner kampanjen här.)