söndag, februari 03, 2008

Förstummad

Detta - alltså citatet nedan - är värt 29 ooo unika besökare varje dygn (!), det är inlägg på en av Sveriges mest populära bloggar, Blondinbella. Det gick inte att länka och därför citerar jag tjejens inlägg i sin helhet då jag tycker att det är intressant ur en synpunkt, nämligen vad innehållet säger om vår samtid. Särskilt slutklämmen i inlägget. Jag baxnar och är förstummad. Fy fan, säger jag bara! Ursäkta att jag svär. Och DN har skrivit om henne också, dessutom flera gånger. Gratis reklam så det förslår. Jag klickar på länken av bara farten. Själv länkar till hennes blogg, till råga på allt. Kan inte DN skriva om Bokmania i stället? Eller alla andra bokbloggar? Fast om Bokhora skriver de då och då, och det är bra. Jo, jag är avundsjuk. Klart jag är. På att politiskt färgade modebloggar skrivna av bortskämda överklasstjejer i tonåren (har 53% av läsare) är intressantare än bokbloggar (17,2% av alla läsare) - detta enligt DN, helt seriöst. Varför är det på detta viset? Vad ska vi oglamorösa ta oss till? Vad har 17-åriga MUF-blondiner som älskar vitt vin (trots att de inte ens ska kunna få tag på vin överhuvudtaget) som inte vi bokbloggare i våra bästa år har? Nej, jag vill inte veta, jag frågar bara på låtsas.

"Efter träningen som gick väldigt bra kilade jag förbi sandys för att köpa lunch. På vägen hem när jag gick förbi Rörstrandsgatan såg jag att min favoritbutik, plagg hade rea. Köpte ett par svarta jeans från de danska märket Subculture. Otroligt fina fickor, lägger väl in en bild senare. Nu ska jag bara krama upp håret lite halvlockigt och sätta på mig mascara innan jag ska träffa Mr X för en fika på chokladkoppen. Ni vet det där gaycafét i Gamla Stan som jag jobbade på förut? Vi har inte setts sen tisdagmorgon, har varit alldeles för lång tid enligt mig och i helgen ska vi på varsitt håll, suck. Ska bli mysigt i alla fall, så om ni är intresserade över vem han är så får ni väl rusa dit!Jag ska som sagt inte iväg på Elle-galan ikväll. Men det gör inte så mycket, det är ju en massa annat roligt som händer. Min egna klubb Barbella tillexempel, som jag öppnar om exakt en vecka! Så enligt lag vore ju inte Elle-galan något problem egentligen. Dock ska jag på en annan grej ikväll! MUFs årsstämma börjar ikväll och varar till söndag. Så ikväll ska vi till landstingsalen på Kungsholmen där förhandlingarna inleds med ett öppnande av Niklas Wykman. Ska bli roligt! Lovar att skicka in mobilbilder till bloggen på heta politiker om nu sådana finns... Annars finns ju min älskade Robin där, fast han är ju gay och jag är ju upptagen, hmm.

Nej nu ska jag gå. Tycker synd om vår städerska som far runt i lägenheten samtidigt som alla i familjen är hemma. Kan inte vara lätt att vara henne nu. Ha en trevlig fredag!"
(Från Blondinbella 080201)