söndag, januari 13, 2008

Tillökning

Hjälp! Jag är med hamster! Fostermatte. Har adopterat en liten mörkbrun rackare av honkön som genast döptes om till Bjarne, alternativt Greger. Eller Bjarne-Greger, det går också fint. Fråga bara inte varför, orkar inte förklara. Lilla stackaren. Inte nog med att hennes förra husse tröttnade och hon fick flytta, hon bytte ju kön medan flyttlasset gick och blev omdöpt så fort hon kom fram. Förut hette hon Kim. Är rätt söt, men väldigt avvaktande. Håller sig undan, visar sig knappt. Ligger och trycker i sitt lilla hus hela dagen. Vad ska han göra? Uppmärksamhet har blivit bristvara, därför tyckte jag synd om honom. Min man förtydligar att det är jag som har fått vårdnaden om hamstern och lovar att inte göra några som helst anspråk på Bjarne-Greger vid eventuell bodelning, haha. Fast gift, är jag en ensamstående fostermatte till en övergiven hamster. Allt man ska vara med om... Önska oss lycka till.

Kan man omvandla hamstrar till sällskapsdjur? Jag pratar med honom och lockar med äppelbitar.