torsdag, januari 24, 2008

Konsten att bli något utöver det vanliga

Personen som gav mig boken Konsten att bli något utöver det vanliga av Göran Palm tyckte att jag skulle kunna ha nytta av den, eftersom jag är som jag är. Det ska vara "en inspirationsbok för alla som vill sticka ut från mängden", som är beredda att lämna "det grå och trista lagomlandet" och "släppa fram sin passion". Hur ska jag tolka detta? Jag har ännu inte börjat läsa boken, men bläddrat igenom den noggrannt. Gillar vad jag ser. Den har tilltalande utformning med tydliga rubriker, tänkvärda citat och motton och den innehåller anteckningssidor för egna reflektioner. Jag tror att de sidorna kan komma väl till pass, det känns som att det är den sortens bok som man både håller med och säger emot. Tycker emot. Ett av kapitlen heter Bli en extrem nörd. Har en vag känsla av att det är jag redan, haha, så hur svårt kan det vara?

"Om man önskar att ens drömmar går i uppfyllelse är det bäst att man vaknar först." (Okänd)

Jag förmodar att jag är vaken. I dag åker jag till Växjö och påbörjar min inre resa från att vara en reflekterande bokmal till att bli litterarurkritiker. Förhoppningsvis. Det är min blygsamma lilla stora dröm så här mitt i livet. Om det inte blir något av drömmen, så har jag i alla fall försökt. Det är så jag tänker. Senare i dag börjar universitetskursen, så jag önskar mig själv lycka till..

Jag har med mig Konsten att bli något utöver det vanliga som tåglektyr. Det är fyra tågtimmar mellan Eskilstuna och Växjö, alltså gott om lästid. Om jag inte bara sitter, tittar ut genom tågfönstret och dagdrömmer förstås... Inte helt osannolikt, om jag känner mig rätt.

*** Konsten att bli något utöver det vanliga finns på Bokus.