onsdag, januari 23, 2008

Daniel Sjölin om mäns läsande

Idag är jag avundsjuk på Bokhoran. Varför? Jo, de har intervjuat Daniel Sjölin, min idol från Babel-landet. Bland annat får Daniel frågan om i fall det överhuvudtaget är viktigt att män och pojkar läser mer. Han svarar så här:

"Hmm … och läser männen något så är det facklitteratur eller kanske historiska romaner. Män tycks läsa mest för att lära sig fakta, inte för att utmanas intellektuellt. Då har man en verklighetsuppfattning som går ut på att aldrig få sin världsbild ifrågasatt på en grundligt plan, bara påbyggd, bekräftad, fördjupad och förkunnad. Och vad man ska göra åt det har vi läsande män och kvinnor frågat oss i många år.

Och nu har jag svaret:Skit i dem. Det är inget problem att män inte läser något. Problemet uppstår när att dessa illitterata män sedan har makten i samhället, familjen eller i konsumkön. Alltså, störta dem först, lär de läsa sen! Klassisk hjärntvätt alltså."

Min personliga erfarenhet i fråga av mångårig boklig tvätt av mannens hjärna är enbart positiv. Observera dock ordet mångårig.