söndag, december 16, 2007

Grattis Åsa & Jonas!

Åsa Linderborg missade Augustpriset, men vann Ivar Lo-Johanssons pris för sin roman Mig äger ingen. Åsa själv verkar vara glad över att boken får erkännande som arbetarlitteratur, att den är en del av den traditionen. Och prissumman går inte heller av för hackor, den är till och med högre än för Augustpriset. Det är hon värd, Åsa Linderborg. Mig äger ingen är ju en sälsynt bra bok. En av årets bästa.

Och Jonas Gardell har gått och blivit hedersdoktor i theologi, i Lund. Det du - sug på den karamellen, världens undergång måste vara nära. Jag menar: är inte kyrkan mot homosexualitet, egentligen? Fast missförstå mig rätt - jag avgudar Jonas Gardell. Utnämningen är för hans bok Om gud (som jag inte har läst). Jag tror inte att den är hans bästa, för jag föredrar En komikers uppväxt, Ett Ufo gör entré och Jenny samt några andra romaner och berättelser, som till exempel den genialiska Mormor gråter, som jag alltid läser på julafton och skrattar så jag gråter. Det är likadant varje år. Hur kul som helst. Min typ av humor.