tisdag, december 11, 2007

Bokfemma vecka 50

Veckans Bokfemma hos Malin handlar om att lista de fem sämsta böckerna under 2007. Läser man mycket, så borde det inte vara något problem att hitta en toppfemma med de sämsta böckerna, för i sanningens namn måste det ha skett misstag när man botaniserade i bokfloran. Det blir inte högvinst varje gång precis. Det visar sig dock att det är svårare än jag trodde - jag brukar inte blogga om floppböckerna, noterar titlarna knappt för mig själv. Är en bok tråkig att läsa, så är det lika tråkigt att skriva om den. Bäst att förtränga eländet... Men till slut minns jag några stycken i alla fall.

1. Hässja av Åke Smedberg. Undertiteln är Berättelser från en trakt. Den var så tråkig så det finns inte! Gav upp mycket snart.

2. Fågelvägen av Jeffrey Archer. Jag orkade läsa ca 50 sidor, men började skruva på mig redan på sida 15, eller var det redan på sida 5? Det är nån sorts Askungehistoria om en fattig pojke som blir dunderrik.

3. Mera självkänsla av Mia Törnblom. För mycket upprepning av första boken, hon kokar soppa på en spik. Har bara bläddrat igenom den.

4. Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda. Alla säger att den är bra, jag har inte fallit för den. Jag läste ut den, men den känndes alldeles för låååååång.

5. Den avklädda bruden av Anonym. Överreklamerad och tråkig. Jag gillade inte hur författaren använder du-formen.

Vilka är dina bokfloppar under det här året? Berätta!