tisdag, december 18, 2007

Bokfemma v 51

Malins sista bokfemma för det här året handlar om De fem bästa böckerna under 2007. Yes! Här kommer min lista, jag bara slänger mig över tangenterna, ivrig att ännu en gång minnas dem. Eftersom jag har skrivit om böckerna här nedan tidigare, så nämner jag nu bara titlarna (länkar finns under Kategorier). Dessa fem böcker har hamnat på min bäst-lista av den enkla anledningen, att de på ett eller annat sätt har öppnat mina ögon och lärt mig något nytt om världen utanför och innanför mig själv. Jag vet inte om man kan bli en bättre människa av att läsa böcker, åtminstone vissa böcker, men man kan i alla fall bli lite klokare och visare. Det hoppas jag verkligen att jag blivit tack vare dessa fem.

1. Khaled Hosseini: Flyga drake

2. Riszard Kapuscinski: Imperiet

3. Milan Kundera: Varats olidliga lätthet

4. Åsa Linderborg: Mig äger ingen

5. Yasmina Khadra: Efter atentatet