torsdag, november 29, 2007

Massläsning

Bokbloggare runt om på nätet börjar göra bokslut över böcker lästa under 2007 och jag är häpen och grymt imponerad över siffrorna de redovisar. En är uppe i 170, en annan 140, en tredje 130. Jag fattar inte hur de hinner med så många böcker vid sidan om sina jobb och studier. Går det verkligen att läsa från pärm till pärm om man ska avverka så många? Påverkas inte läsupplevelsen negativt av denna massläsning? Jag läser jämt, men ligger säkert ändå en bra bit under 100-sträcket, mellan 40 och 60, skulle jag tippa. Visst, jag läser sakta, det vet jag, men ändå. Tre böcker i veckan klarar jag aldrig, hur mycket jag än skulle vilja. Inte ens om jag är helledig, för då lockar även andra trevliga intressen och aktiviteter. Tre till fyra i månaden är nog det normala för mig, om böckerna inte är alltför tjocka.

Nu ska ja ta och kväva min begynnande prestationsångest över de egna "dåliga" lässiffrorna. Innan den slår rot.