tisdag, november 06, 2007

Ditten & Datten

Den här veckan händer ditten och datten, bara roliga saker.

I kväll är det återigen träff med tjejerna i Litterära klubben, vi träffas direkt efter jobbet på ett After Work-ställe för en bit mat och en kort diskussion om vår senaste gemensamma lektyr (Intet av Janne Teller). Sedan bär det snabbt av till Stadsbiblioteket. Vi har köpt biljetter till kvällens Litterära Café med Susanna Alakoski, hon gästar Eskilstuna och ska prata om Svinalängorna. Den boken har vi också läst i Litterära klubben, det är länge sen nu. Jag gillade den inte, minns jag. Men det är alltid spännande att träffa en författare, se personen bakom ett verk, lyssna på dennes erfarenheter.

Jo, och i morse var det veckans Bokmalar i P4 Sörmland. Har valt att prata om boken Militärmusik, det går som vanligt att höra programmet på nätet (dagens datum, tid 9.00-9.30) om man känner för det.

Och i morgon onsdag åker jag och mina arbetskamrater till Örebro, vi ska låta oss inspireras på Stora inspirationsdagen. Ulla Skoog, Kjell Bergqvist, Carin Mannheimer, Peder Lamm, Niklas Andersson, Suzanne Axell och Renata Chlumska kommer att underhålla och peppa oss från klockan tio till klockan fyra. Jag ser verkligen fram emot den här dagen, en energiinjektion innan vintermörkret faller över Sverige. Förväntar mig en väldig massa skratt.

På onsdagkvällen börjar kroki-kursen men jag är orolig att tiden blir knapp och att jag inte hinner, alternativt inte orkar med den efter en dag full av inspiration i Örebro.

Fredag, äntligen yoga igen. Skön avslutning på arbetsveckan.

På lördag funderar jag på att ta en tur till Stockholm - gå på Nationalmuseet och på Moderna, ta en sväng på stan. Kanske. Om det blir bra väder, vill säga. Regn och rusk ser jag som ett kraftigt hinder.

Tiden mellan alla aktiviteter tänker jag tillbringa i sällskap av Daniel Sjölin och hans Världens sista roman. Jag känner att det blir en mycket trevlig vecka. Hoppas det inte händer något som skulle kunna sätta stopp för trevligheterna...