fredag, november 30, 2007

Chick-lit

Jag ska vidga mina vyer, blicka åt sidorna och inte bara framåt - jag ska ha ett par chick-lit-veckor i läsfåtöljen. Som det framgår av omslagsbilder under rubriken "Läser just nu", så har jag valt tre chick-lit-romaner av olika slag. Åtminstone tror jag att de är olika. Bokvalet är till två tredjedelar slumpmässigt.

1. Ladies av Mara Lee: kritikerrosad och av fina-tidningen hyllad roman, en som sägs uppgradera chick-lit till finkultur.

2. Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson: omåttligt populär bland läsarna, men ignorerad av fina-tidningen.

3. P.S. Jag älskar dig av Cecilia Ahern: en kioskvältare som till och med ska bli film, både hyllad och bespottad av läsarna. Fina-tidningens inställning är mig obekannt.

Har du läst någon av böckerna? Vad tyckte du?