söndag, september 16, 2007

Tvättromantik

Jag gillar att tvätta och tycker om att hänga upp tvätten på tork, det blir så hemtrevligt med doften av nytvättat, tycker jag. Skulle kunna tvätta jämt bara för den doftens skull. Jag väljer alltid sköljmedlet med omsorg, nästan som en accessoar. Ja, faktiskt. Det finns bara ett stort OM. Om det nämligen inte betydde att i nästa steg måste man stryka det man tvättat, för det är en syssla som jag ogillar - den tråkar ut mig något så enormt... brrrr. Bäst om jag kan lura mig själv genom att lyssna på någon bra bok samtidigt eller titta på tv, annars skjuter jag upp göromålet i all oändlighet. Tyvärr mycket vanligt. Tur att oviljan bara drabbar mig själv och min garderob.

Men jag skulle hemskt gärna vilja ha en torkvinda i trädgården, föreställer mig vita lakan fladdrande i vinden, varma av solen, doftande av ljuset. Jag är en obotlig romantiker.