lördag, augusti 18, 2007

Helgyra

Lördag. Det ser ut som om husmödrarnas årsmöte skulle äga rum hemma hos oss i morgon, ungefär. Utöver en veckostädning som är noggrannare än vanligt tvättar vi fönster i hela huset och jag slänger till och med alla överväxta krukväxter och åker iväg för att köpa nya, mycket fräschare och grönare. Planterar om dem, med lecakulor och allt. Väldigt fint, jag lovar.

Det där med fönstertvätt har legat över mig rätt länge och om inte min man hade med en väldigt bestämd stämma deklarerat att "vi är för fan inga moderater", så hade jag tagit hit en städfirma, det vore säkert värt femhundra spänn, tyckte jag. Men är man ett team får man ta hänsyn till varandras principer och hjälpas åt. Det gick bra det med. Jag är egentligen ingen moderat jag heller.

Trädgården har också fått en omgång. Mycket har blommat ut och över och vissnat, trädgårdssaxen hade fest. Kunde inte låta bli att inhandla några nya plantor (när jag ändå var i växthandeln) och planterade dem i eftermiddags. Höstaster i lila och flicköga i gult. Nu hoppas jag bara att rådjursbocken som har för vana att äta frukost i vår trädgård inte blir alltför förtjust, den jäkeln. Jag orkar inte att gå ut igen för att fixa med medlet mot rådjur.

Nu ska jag bara slappa i soffan med vinglaset i ena handen och boken i den andra. För det är visst inget på tv i kväll.