lördag, maj 19, 2007

Blommor & Konst
Den här helgen har jag fått möjlighet att ställa ut fem av mina målningar i ett växthus fullt med blommande sommarblommor, mest pelargoner av alla möjliga färger, former och dofter. Tanken på samarbetet föddes redan förra året och i år blev det grannsamverkan i ordets bästa bemärkelse. Jag och växthusets ägarinna bor nämligen i samma område, bara en tjugominuters promenad ifrån varandra. Hon odlar sommarblommor och pelargoner, jag målar. Hon vill sälja plantor, jag vill visa upp tavlor. Två olika fritidsintressen som har visat sig komplettera varandra riktigt bra. Hon har bjudit in mig, hon är jättetrevlig och mycket sympatisk. Inte för att hon bjudit in mig utan för att hon är sådan, helt enkelt. Hon är en varmhjärtad människa med ett vackert växthus och det var kul att blanda konst och blommor under samma glastak. Det har kommit mycket folk under torsdagen och lördagen och jag trivdes med att samtala med många av dem om väder (som inte var det gynsammaste), blommor, bin och konst och allt möjligt där emellan. Att jag sålde två tavlor i all plantyra var inte heller så tokigt... Dessa två dagar var en välbehövlig injektion av positiv energi för mig.