onsdag, februari 21, 2007

Positiva klubben

När man vaknar en mörk ferbruarimorgon och ute är det ungefär 300 minusgrader och man tänker Yes, snart är det vår!, då måste man kallas för optimist. Det är Marcus Birro som sa eller skrev det här nånstans, minns inte riktigt. Kom att tänka på det imorse, när jag iklädd morgonrock och tofflor gav mig ut i 15-graders kyla för att sätta på motorvärmaren till min bil och samtidigt hämta tidningen i brevlådan. Gud välsigne motorvärmare! Han (i min enfaldighet utgår jag ifrån att det var en han) som uppfann motorvärmare borde bli helgonförklarad - eller något ditåt.

Väl i köket ler en bukett rosa tulpaner mot mig och jag minns att jag ska ta på mig mina nya jeans, ny topp och ny skjorta som jag köpte igår. Det här ska bli en bra dag.

Fan också! När jag kliver ur bilen på parkeringen i stan kommer jag på att jag glömt gympaväskan hemma. Min vännina kommer att mörda mig.